Sayfalar

13 Eylül 2013 Cuma

+yemeyin şu yemeği soğuk soğuk -intikam?

Tatsız bir yemeği soğuk yerseniz mideniz ağrır, heh işte olay tam da bu. Aksiyonlu başlatalım denizde mücadele falan tamam, akıl hocalığı & durum değerlendirmesi olayı tamam, ters köşeler yapalım ortalığı karıştıralım eyvallah. Nasıl bunların hepsini düşünür yapmaya çalışır ama hiç bir samimiyet emaresi olmadan harmanlarsınız.

Dedimki "Alican Yücesoy" girmiş yahu kaçırılmaz bu bölüm, demez olaydım. O buram buram yapmacıklık kokan dövüş sahnesi nedir, "soça adaları"ymış, madem Rusya'dasınız iki Kremlin görüntüsü attırıvereydiniz ortaya, "waayyy paraya kıymışlar, çekimleri yapmışlar" dedirteydiniz. "soça adaları"nı izlerken biz dedikki "burası Ege bile değil hafız, bildiğin sarıyer de bir koy". Azcık hayal gücü, atraksiyon ve de heyecan istiyoruz adı "intikam" olan bir diziden, çok mu?

Elimde değil karşılaştırma yapmadan duramıyorum "SUSKUNLAR" ı izlerken bir bölümde 30 intikam olayı, 40 hesaplaşma, 15 ölümün kıyısında dolanma hissediyordunuz ve çocuk oyuncular dahi sizi yüreğinizin bam telinden yakalayabiliyorlardı. Aksiyon ve duygu bütünlüğü harika ilerliyordu böyle olunca da tekrarları dahi izletiyordu. İntikam'da aynı bütünlük bir türlü tutmadı, bunu kanald de farketmiş olacak ki ilk sezonun tekrarlarını verirken "Güneşi Beklerken" ile yer değiştirmek durumunda kaldılar, sabah reytinglerini kaptırmak istemediler, bu demek oluyor ki aslında onlarda dizinin gidişatından memnun değiller.

Değişim iyidir, taze kan gerekir deyip oyuncu değişkleri olmuş, eyvallah. Herkes Nejat İşler'in zorla oynatıldığı konusunda hem fikirdi, Beren le enerjileri uyuşmamıştı, böylece yeni "rüzgar" "Yiğit Özşener" oldu, YiğitÖzşener müthiş bir oyuncu fakat dizide ilginç bir iticilik olduğundan akşam onun o masum hallerine tahammül edemedim, 'biz senin entrikalarını seviyoruz be "cengiz" hocam' deyip tutup kolundan çıkarasım geldi diziden.

"Aslı" karakteri de değişmiş, bu yeni kız(ismini henüz bilmiyorum) yine girseymiş diziye fakat yeni bir karakter olarak, çünkü eski  "Aslı"  hırslarını ve duygularını daha iyi aktaran bir oyuncuydu, yanlış seçim çok net.

Bir de "cemre" nin hastanesindeki rol yapamayan fake doktor, ıyyhh, korkunçtu gereksizlik diz boyu.

Gelelim dizinin beğendim sahnelere, "Beren" annesinin hastane yatağında tam anlamıyla ağladı etkileyiciydi, ne uzattılar ne de acıtasyon yaptılar, temiz bir duygu aktarımıydı helal olsun.Mert Fırat ve Zafer Algöz oyunculuğu diziyi ayakta tutanlarda 1.sıradadır, bu bölümdeki hesaplaşma sahnesi muhteşemdi. Aşikar bir şekilde ölmediği belli edilen "Şahika" ile ajanlık bir türlü üstüne yakışmayan "Yağmur" un karşılaştığı sahne yerinde ve gecikmesizdi, bir de tabi ki son sahnedeki "Yağmur" repliği ile merak duygusu yeniden canlandırılabildi.

Sonuç olarak 3 bölüm daha bu sistemle devam ederse, kendime eziyeti bırakır, kanalı değiştirir giderim ;)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder